Ася Динова с нови изяви в плажния волейбол

Бившата капитанка на ВК „Казанлък” Ася Динова , която е балканска шампионка по плажен волейбол при жените за 2013г. заедно със Светла Ангелова, започна участието си в тунирите.

Двете българки бяха единствените представителки на страната ни в Анталия, където до 10 май продължава вторият за сезона турнир по плажен волейбол ЦЕВ Сателит. За съжаление, Ася и Светла отпаднаха от борбата още след първия си мач от квалификациите.  Поставените под №15 в квалификационната схема на женската надпревара в Анталия Ася Динова & Светла Ангелова отстъпиха пред №18 Ева Флайх & Юлиа Фрюбауер от Австрия с 1:3 (14:16, 8:15, 15:8, 8:15) и преустановиха участието си в състезанието.  Мачът, изигран в турския средиземноморски курорт, продължи 57 минути.

Така двете българки авършват на 41-во място в надпреварата без чек от наградния фонд, но с 30 точки за ранглистата на ЦЕВ -Европейската конфедерация по волейбол и Международната федерация по волейбол. Следващият турнир ЦЕВ Сателит ще се проведе в Монпелие (Франция) от 18 до 21 юни, но засега няма български двойки, регистрирали се за участие.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram