Авиомоделисти от цялата страна акостираха край Казанлък за старта на сезона

Спортната година за авиомоделистите вече официално е открита с авиосъбора край Казанлък, който въпреки ветровитото време, все пак се състоя в двата почивни дни. Близо 60 представители на клубове от градовете Добрич, Ловеч, Плевен, Пловдив, София, Русе, Варна, Стара Загора и Велинград
пристигнаха за участие в първото за сезона събитие при авиомоделистите. С най-добри позиции са казанлъчани в клас „въздушен бой“, където имат спечелени няколко челни места. Първи е петокласникът ХристоХристов, следван от съотбрниците си Мариан Тасков и Христо Василев. В клас „пилон рейсинг“ спортен клуб „Моделизми“ е с второ място – за Тянко Ковачев, а Милен Тотев е трети. Николай Иванов показа пилотиране на копиен модел „спийд файър“. Шоу-изпълнения, фигури от висшия пилотаж, техника 3 D пилотиране и изложения на атрактивни копийни модели включваше още програмата на авиосъбора. Най-оригиналните копия получиха награди.
Следващата среща на авиомоделистите е с изцяло спортен характер – в Пловдив. На 15 април градът е домакин на състезание за планери и електропланери.

М. Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram