Мартин Папанов: Годината ми започва с подготовка в Тайван

Най-добрият колоездач в България за 2023г. Мартин Папанов посрещна новината за своето награждаване от БФК в Тайван, където е на подготовка и ще остане в първите месеци на годината.

Папанов е лидер в годишната ранглиста, в направление шосе и един от най-добрите български колоездачи, които е излъчвала казанлъшката школа в националните отбори на България. През 2023 година той записа победа в 1-вия етап от Обиколката на Азербайджан, стана 5-ти в генералното класиране на Tour of Szeklerland и 2-ри в класирането за най-добър катерач с екипа на отбора на Несебър.

Шампион е на България в дисциплините индивидуално по часовник на шосе, омниум – писта, издръжливост чрез отпадане- писта, 2-ри в дисциплината скрач и с трето място на 4000 м индивидуално преследване и издръжливост по точки от Държавния шампионат за мъже.

„Годината ми започва с подготовка в Тайван, след което късен март ще се прибера и ще взема участия в поредица от българските стартове, като същевременно ще съм част от националния отбор. Предстоят ми участия и състезания и в останала част на Европа с екипа на България“, споделя Папанов пред медията ни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram