Казанлъчанинът Петър Матеев е колоездач на годината за юноши младша възраст

Ново постижение за спортната колоездачна фамилия Матееви от Казанлък. На провелата се церемония в столицата, на която снощи бяха наградени призьорите на шосе, писта и в планинското колоездене, юношата от Казанлък Петър Матеев получи наградата за Колоездач на годината. Той е водач в класацията на Българската федерация по колоездене за 2023 г. при юношите младша възраст в шосейния шампионат. На подиума до най-добрите в България девойки младша възраст застана и неговата сестра Тодора, която пък бе отличена за трето място в състезанията от генералното класиране.

За изминалата година Тодора записа първи места в Изкачването на Боровец и за Купа Войводина в Сърбия. Има пет втори места от Купа Сливен, Изкачването на Витоша, Купа Бургас, Купа Казанлък и Купа Нови Сад (Сърбия). Бронзови медали печели в Купа Долчини и Купа Шипка. Вицешампионка е на България за девойки старша възраст. Има участие на Европейско първенство и балканиада.

Петър Матеев е с три първи места за Купите във Варна, Бургас и Казанлък. Сребърен медалист е от Изкачването на Витоша и в Купа Шид в Сърбия. С трети места в Купа Сливен и за Купа Долчини през 2023 г. Има и участие в балканско първенство.

Техният баща и треньор Антон Матеев съобщава, че е щастлив и горд с постиженията на децата си: „Благодаря ви, деца мой. Много съм щастлив, че отново изживявам с вас тази страхотна тръпка за победа. Уча ви да не се предавате да се трудните, да се борбите целогодишно за постигане на дадена цел. И най вече да правите компромиси с вас, да преценявате кое трябва и не трябва да правите за постигане на даден успех. С Божията помощ продължаваме да се усъвършенстваме и да се учим, да търсим правилната методика и начин да подобряваме своите резултати и стремеж за израстване в нашия спорт“.

Матеев благодари за подкрепата на колоездача от казанлъшката школа Мартин Папанов, „защото тези резултати ги постигнахме и с негова помощ“, посочва треньорът. Изказва благодарност и към екипа на испанския клуб ESETEK-PICOLINOS, от чието име Петър и Тодора е състезаваха през годината. „Дадохте ни възможност да сме част от вашето семейство и добихме голям опит от състезанията в Испания“, добавя Антон Матеев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram