В Мароко: Победата на „Лъвовете от Атлас“ написа нова страница в историята във футбола

Мароканските медии не пестят суперлативи за сензационния поход на националния отбор на страната на Световното първенство по футбол. Мароканците победиха Португалия с 1:0 и се класираха за полуфиналите, където ще срещнат защитаващия титлата си тим на Франция.

„Невероятно, но факт: Мароко победи Португалия и се втурна към полуфиналите. Победата прати Мароко във финалната четворка и написа нова страница в историята във футбола“, пише мароканският вестник L’Opinion.

Мароко стана първата африканска нация, която някога е достигала полуфинал на Световно първенство, за да „пренапише историята на мароканския, арабския и африканския футбол“, съобщи новинарският портал Yabiladi.

Всекидневникът Le Matin добавя: „Във всички краища на африканския континент, арабския и ислямския свят, Лъвовете от Атлас имат милиони поддръжници зад себе си.“

В Португалия местният вестник Record описва отпадането на португалците като „тъжен край“ и добавя, че представянето на отбора премина от „дълбок сън до пълно отчаяние“.

В Англия също имаше емоции, след като Хари Кейн пропусна дузпа, с която можеше да изравни резултата срещу Франция.

„Брутално отпадане“, пише BBC, след като френският отбор спечели с 2:1.

„Няма да се прибере у дома“, пише Daily Star във връзка с популярен рефрен сред феновете, докато таблоидът The Sun има голяма снимка на Кейн на корицата си и заглавие: „Болката на Хари“.

Във Франция отбелязват, че победата над Англия не е дошла никак лесно. „Продължаваме да мечтаем“, пише RMC, като също така подчертава победния гол, отбелязан от Оливие Жиру.

„Това беше късмет“, пише спортният вестник L’Equipe. „В края на един много вълнуващ мач Франция елиминира Англия“.

Топспорт

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram