Пресата на Острова: Разбити сърца за Англия и Хари Кейн

Британските медии отразиха разочарованието в националния отбор на Англия след загубата с 1:2 от Франция на четвъртфинала на Мондиал 2022. Също така акцент беше и огорчението на Хари Кейн, след като пропусна да вкара втората си дузпа в мача, което се оказа решаващо за крайния изход. На Острова се надяваха, че “Трите лъва” най-после ще станат световни шампиони след триумфа им като домакини през 1966-а, но и този път тимът дори не успя да стигне до финал в турнира.

“Англия – Франция 1:2 – Разбито сърце за Хари”, пише “Обзървър” на заглавната си страница. Подобно е и заглавието на “Мирър”, откъдето обаче подчертават тъгата на целия отбор: “Агония на Световното първенство за Англия – разбити сърца за “лъвовете””.

В “Сън” избират да акцентират върху рекордьора по голове за тима, пишейки: “Болката на Хари – смелите “Три лъва” с аут от Световното първенство, ад с пропусната дузпа за героя капитан ”. От “Телеграф” също обръщат внимание на важния пропуск на Кейн със заглавието си: “Англия си плати за дузпата”.

“Au revoir, Катар… Англия си плати за дузпата в трилър с Франция на Световното първенство”, е заглавието на “Дейли Експрес” за мача. Междувременно, от “Дейли Мейл” хвалят състава на Гарет Саутгейт с: “Пропуснатата дузпа на Кейн приключи мечтата за Световното първенство, но Англия са с лъвски сърца до края”. В “Таймс” обаче са най-критични, изразявайки своето разочарование с: “Всичко свърши за Англия. Отново”.

Спортал

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram