Препълнени зали посрещат участниците в „Чудото” в Павел баня

Залата на градското читалище „Напред – 1903” в Павел баня всяка вечер се оказва тясна, за да събере всички желаещи да гледат спектаклите в I-вия Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото”. До сега бяха играни три представления, които се оказа, че предизвикаха интереса на хора от Долината. Освен казанлъчани, които традиционно посещават  павелбанските мероприятия, отново не липсваха и жители от други общини в областта. По всичко личи, че това ще продължи и в следващите дни, предвид броя на продадените билети.

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу и Инициативния комитет за провеждане на „Чудото” решиха цената на един билет да е 5 лв., като бяха  пуснати в продажба и пакетни цени от 20 лв. общо за всичките 5 спектакъла. „Желанието ми е всеки човек да може да си позволи да отиде на театър, без да се притеснява, че това ще се отрази на месечния му бюджет. Постановките са платени от общинския бюджет и селектирани от актьора Николай Урумов. Пълната зала всяка вечер е доказателство за добрия избор на г-н Урумов, за което му благодаря!”, заяви кметът Иса Бесоолу.

Утре вечер, на 29 март (петък), в 18:30 ч. на сцената на НЧ „Напред – 1903” в Павел баня ще се качат актьорите: Милена Илиева, Никола Мутафов, Кънчо Кънев, Петко Каменов, които се очаква да разсмеят публиката с „Пестете ни времето” – един спектакъл по спомени, разкази, писма и статии на Чудомир.

В събота – на 30 март, в 18:30 часа Драматичен театър – Ловеч гостува в Павел баня с „Българи от старо време”, за който актьорът Николай Урумов казва: „Един спектакъл, който разкрива и осмива човешките пороци, страсти и недъзи във вечната им битка с морал, чест и достойнство, в тяхната непреходност от старото към новото време.”

На 30 март ще бъдат връчени и наградите на Фестивала, а именно: „Специална награда”, награди за най-добра мъжка и женска роля и награда на публиката. Журито, което ще оценява спектаклите, е в състав: Ивелин Керанов – актьор и режисьор в ДТ „Гео Милев” – Стара Загора, Дарин Маринов – директор на Държавен куклен театър – Стара Загора, Пламен Петров – директор на Художествената галерия в Казанлък и д-р Йордан Гечев – председател на Организационния комитет за провеждане на Фестивала и родственик на Чудомир.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram