Над 7000 лв. събра коледният базар в Павел баня

Коледният благотворителен базар в Павел баня, иницииран от “местните Семейчовци”, тази година събра общо 7231 лв. В него се включиха, както 15-те семейства, които по един или друг начин са свързани с курортния град, така също учениците и учителите от СУ “Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, служители от общинска администрация – Павел баня, местни хотелиери и ресторантьори и хлебаря Митко Турийски. Коледният базар започна на 18 декември и продължи и в дните след Коледа.

Днес в кабинета на кмета Иса Бесоолу представители на “Семейчовци” отвориха кутията с дарения и отчетоха спечеленото от продажбите през изминалите дни. Така сумата от 7231 лв. ще бъде дарена на Община Павел баня, за да се подпомогне изграждането на две площадки: една спортна площадка за лица с двигателни увреждания и друга, което ще е изцяло детска площадка.

Благотворителната инициатива на “Семейчовци” не е първата такава. За пета година те подпомагат общински проекти с обществена значимост. Така със средствата от 2019 г. бе подпомогнато изграждането на спортна площадка в центъра на Павел баня.

“Благодаря на всички, които приеха благородната инициатива присърце и не се поколебаха да участват в събирането на средства в обществена полза. Винаги съм вярвал в хората и добрината им. Съпричасността им тези дни ми дава пълно основание да продължавам да го правя”, заяви кметът Бесоолу, поздравявайки отново “Семейчовци” за базара им с кауза.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram