Община Мъглиж с проект за образователната интеграция на най-малките граждани

Община Мъглиж спечели проект по конкурсна процедура 33.19 – 2020, Приоритет 5 към Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ). Общата сума на проекта е 11 677.83 лв.

Проект „Ръка за ръка в подкрепа на образователната интеграция на най – малките граждани на Мъглиж“ ще се реализира в рамките на 12 месеца в ДГ „Камбанка“ гр. Мъглиж. Проектните дейности целят да се подпомогне образователната интеграция и недопускане на вторична сегрегация на етап предучилищно образование в детското заведение, чрез провеждане на серия от координирани дейности,  включващи осигуряване на транспорт и извозване на децата от кв. „Свобода“ до ДГ „Камбанка“ гр. Мъглиж в рамките на учебната година и прилагане на иновативни подходи и стратегии за обучение  в мултикултурна образователна среда, подпомагащи превенцията на вторична сегрегация в детската градина. Престоят на децата в детското заведение ще бъде структуриран по иновативен и интересен начин, чрез провеждане на ролеви игри и нагледни материали по иновативна методология включваща няколко ключови модула:

  1. Умение за учене;
  2. Учене чрез формите на изкуството;
  3. Развиваща програма „Общуване“ – за преодоляване на словесните трудности чрез интерактивни игри с билингвистични нагледни материали;
  4. Съпричастие;
  5. Приятелство и умение за разрешаване на конфликти;
  6. Развиваща програма „Четенето и писането лесно и интересно“ – подготовка за училище.

zagora.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram