Миглена Филипова в Дъбово: Нужна е дългосрочна програма за обновяване в община Мъглиж

#Дъбово. Тук, заради ключовото местоположение на селото, открай време се събирали и разделяли всички по-важни пътища в този район на страната. Известната гара Дъбово, освен че е с изключителна важност за транспорта, тя е особено удобен изходен пункт за туристически преходи както към трасетата на древните пътища, така и към целия източен край на Мъглижкия Балкан и на североизток от него. Този факт е в подкрепа и на нашите приоритети в сферата на туризма. Но за развитието му в селото трябва да се създадат най-подходящите условия.

⛔Не може да сме наследник на множество друмища и вървища и да сме с най-окаяната пътна мрежа – с това започва поредната ми важна среща в Дъбово. Жителите са готови заедно да обсъждаме от коя улица да започнат ремонтните дейности.

⚠️Представих защо е нужна дългосрочна програма за обновяване в община Мъглиж, защо е нужен пълноценен анализ на инфраструктурата, който трябва да направим с експерти, освен с жителите. Но така безхаберно дъбовци не искат да продължи животът на село. Символ на безхаберието са и лампите на уличното осветление, които всеки момент могат да паднат и да ранят минувач.

⚠️Не се вписва в перспективите на населеното място продадената автоспирка, но тук вярват, че промяната, може да дойде идната неделя.

⛔Хората ми заявяват, че не приемат политиката на празните стадиони. Трябва да се организира масов спорт, при такива спортни бази и вложени пари. Внимание искат и детските площадки, как да се задържат млади семейства в община Мъглиж, ако не се подобряват условията и качеството на живот?

Ето приоритетите ми за младите хора?

✅Активна общинска политика в подкрепа на младите семейства, за да раждат и отглеждат децата си тук: финансова помощ на здравно и социално осигурени родители със средно образование при раждане на дете и на майки-студентки, безплатни детски заведения.

✅Приемане на фонд за стипендии на студенти, които ще продължат да работят на територията на общината, като специалностите ще се определят спрямо спецификата на общинската икономика.

✅Насърчаване на младежки парламенти, инициативи и предложения на младите хора за тяхното духовно и физическо развитие.

✅Създаване на фонд за поощряване на млади таланти и млади специалисти.

✅Обсъждане с младите за въвеждане на програма за финансиране на младежки дейности.

А това са ни приоритетите за спорта:

⚽Приоритетно развитие на масовия детско юношески спорт. Организиране на общински турнири и регионални спортни състезания.

⚽Партньорство и активен диалог със спортните федерации, чиито клубове развиват дейност в общината.

⚽Възраждане на традицията за провеждане в Мъглиж на мотокрос.

⚽Преразглеждане условията за ползване на имоти със спортно предназначение – общинска собственост. Отваряне на стадионите за деца, юноши и млади хора в Мъглиж, Ягода и Тулово и градската фитнес зала.

⚽Изработване на спортен календар за община Мъглиж – програма със спортни прояви.

И дъбовци са с надежда, че промяната може да се осъществи на 28 февруари с бюлетина номер 9.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram