Инж. Златко Острешев, кандидат за кмет на община Мъглиж,бюлетина № 16: Община и граждани можем да обновим Мъглиж

Златко Острешев е роден и живее в град Мъглиж. Завършил е средно образование в Професионалната гимназия по селско стопанство в Мъглиж и Русенския университет. По професия е машинен инженер. Работи в реномирана фирма в Стара Загора като ръководител на екип. От 2019 г. е част от Общинския съвет в Мъглиж, ръководител на групата общински съветници от опозицията.

– Вие сте млад човек, имате добра професия. Защо решихте да направите промяна и за себе си, и да се кандидатрате за кмет на община Мъглиж на предстоящите извънредни местни избори?

– Идва момент, в който човек осмисля живота си и разбира, че ценното е нe само личният успех, а със знанията и опита си да бъдеш полезен на хората и общността. Затова и през есента на 2019 участвах в местните избори и бях избран за общински съветник. Съществуващите проблеми по инфраструктурата, почистването и благоустройството, и административното управление ме мотивираха да вложа усилия,знания и професионален опит за подобряване живота на хората в община Мъглиж. В дейността ми на общински съветник, обаче, виждам как не всички решения се вземат в обществена полза и средствата, които се изразходват от общинския бюджет, нямат нужния ефект. Това ме мотивира да участвам в частичните избори за кмет. Получих подкрепа от Местна коалиция Движение България за гражданите(НДСВ и ДВИЖЕНИЕ 21/и част от гражданската платформа Изправи се.бг, но ще разчитам и на гласа на всеки, който иска промяна в общината. Искам да подчертая, че за мен това не са чисто партийни избори, защото кметът е пълномощник на всички граждани и трябва да работи за тях, и да има широка подкрепа.

– Какво бихте искали да се промени в управлението на общината?

– Най-голямото богатство на общината ни са нейните хора,независимо от техните политически предпочитания, религиозна принадлежност, личен и обществен статус. Затова основните акценти са насочени към тях –  подобряване на административните услуги, прозрачност при изразходване на парите на данъкоплатците, осигуряване на условия за значително подобряване на сферите на здравеопозването, училищната и предучилищните дейности,читалищата и пенсионерските клубове. Проблемът със сметопочистването и подобряване на инфраструктура са сред приоритети ми. Сега се срещам с повече хора и във всяко селище разбирам че има важни за населението проблеми, много от които могат да се решат с малко средства, а с повече воля и желание.

 Сред целите ни е да превърнем и банския комплекс в село Ягода в желан балнеоложки курорт, необходими са усилия и за привличане на финансови средства,включително и по европейските програми и фондове за подкрепа и развитие на селския туризъм и популяризиране на природните богатства в общината. За да запазим младите хора и професионалистите да останат в нашата община, е необходимо да се работи за привличане на инвеститори и откриване на нови работни места.

Хората в Мъглиж ме познават и знаят, че не разчитам на гръмки обещания. Но имам готовност да отстоявам своите позиции и интересите на съгражданите ни за просперитета на Мъглиж и населените места в община.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram