Със строителството на тунела под Шипка Обходният път на град Казанлък става още по-необходим – Видео

Този извод беше направен по време на публичното представяне на „Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) No BG16FFPR003-2.001-0029 „Устойчива и безопасна пътна инфраструктура на територията на Община Казанлък“. Николина Чапанова – директор на Дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014 – 2020 ИПТС ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ посочи предимствата за икономическото и социално развитие на Югоизточен регион с изграждането на обходен път на гр. Казанлък, свързващ път I-5 и път I-6. Извеждането на тежкотоварния трафик от града пък е от съществено значение за безопасността на движението.

С изпълнението на проекта ще се поеме трафика, преминаващ през тунела под връх Шипка, който вече е в напреднала фаза, като го извежда извън пределите на град Казанлък.

По време на дискусията в зала „Любомир Кабакчиев“ се чуха предложения и за изграждане още кръгови кръстовища, за което хората от региона на Казанлък настояват с години пред АПИ – на изхода на прохода Шипка и на на главния път I-5 с пътя между град Крън и село Хаджидимитрово.

Вижте повече на https://drive.google.com/file/d/1me8nnYsZOQtuk4njMx9O2od9jsVlvgn7/view

Анкета: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefLfZ20zP6gjzE0k29BOnwJ52wSYCnoR3x3jupEGMnFN-BLQ/viewform

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram