Община Казанлък участва в проект за интегрирани грижи, свързани с детското здравеопазване – Видео

Проектът „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион “, с водещ партньор Община Бургас и с участието на Община Казанлък бе представен пред обществеността в зала „Любомир Кабакчиев“.

Интегрираният проект включва серия от дейности във всички общини от региона. Концепцията на Бургас за интегрирана здравна грижа на деца има категоричната подкрепа на общо 18 общини, които с решения на своите Общински съвети изразиха желанието си за реализацията на проекта. Партньори в него освен общините са още университети, неправителствени организации, училища, публични институции, както и Министерството на здравеопазването.

Интегрираният проект за педиатрична здравна грижа обхваща областите Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Той включва 24 проектни идеи, които ще бъдат реализирани във всички общини от Югоизточния регион.

За подобренията, които ще настъпят в детското здравеопазване с реализацията на проекта разказа Веселина Димитрова – главен експерт „Стратегическо планиране“ при Община Казанлък. Общата стойност на мерките, заложени в концепцията, са на стойност близо 7 милиона лева.

Целта е да се подобри здравната, социалната, културната и спортната инфраструктура и достъпа до здравни услуги на подрастващите. С набелязаните дейности ще се оптимизират извънболничните грижи и болничната помощ, ще се създаде център за профилактика, единен денонощен координационен център и др.

Проектът предвижда още създаването на Югоизточен иновационен център по генетика и биотехнологии за ранна диагностика на онкологични заболявания и редки болести при децата чрез генетични изследвания.

Презентация:  https://drive.google.com/file/d/1sqeCOOjqRjApwOgzyUFTotS1Ib1pxQTk/view

Анкета:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2d9bxBPpSuCfM5xjaD1EzGwpwluJafdm5Ptx0okTjPQwgWg/viewform

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram