Общитна Казанлък изследва всяко дете безплатно за постъпване в детска градина и ясла

От днес Община Казанлък започва изследване на всички деца, чиито родители са заявили желание за завръщане в детските ясли и градини. Децата ще бъдат тествани за дизинтерния, салмонела и ешерихия коли, заболявания, които бързо се разпространяват и имат здраво заразоносителство. Препоръката е на Общинския кризисен щаб, а организацията ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Заплащането Община Казанлък ще покрие от дарителските средства за Covid-19. Така ще се гарантира спокойствието на родителите и здравето на децата.

Още днес учителите ще информират родителите, че за всяко дете трябва да закупят стерилни контейнерчета за изследването. След 5 дни, на 26 май (вторник) медицинската сестра от всяка детска градина / ясла ще събира материала в сградата на съответната институция. За филиалите на детските градини – родителите трябва да занесат изследването в централната сграда. Мобилни екипи от избраната лаборатория ще минат през всички детски ясли и градини в града, за да съберат контейнерите. Резултатите ще бъдат готови на 29 май (петък), преди децата да се завърнат в детските заведения на 1 юни.

Родителите не заплащат нищо!

Въпреки, че медицински бележки за проведени изследвания не се изискват, призоваваме всеки родител да бъде отговорен и да съдейства за осигуряване безопасността на своите деца, както и здравето на персонала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram