2015: Разчистват училището, което си напазарува зам.-кметът Косев

През 2015 г. в този ден започна събарянето на сградата на бившето помощно училище „Димитър Андреев“ /бившето „Лалчо Чешмеджиев“/ в Казанлък, намиращо се на площ над 9 000 кв. метра.

През 2012 г. държавата преотстъпи училището безвъзмездно на Община Казанлък, „за да бъде изграден Център за обществена подкрепа на деца и семейства“, както обявиха кметът Галина Стоянова и областният управител Недялко Недялков.

Два пожара – през 2011 г. и 2012 г., нанесоха тежки поражения на сградата. Общината се отказа да строи Център за обществена подкрепа и заедно с огромния си двор в края на 2014 г. сградата бе продадена с начална тръжна цена от 390 хил. лева. Община Казанлък продаде новата си собственост, за да компенсира кредита от 4 млн. лева, теглен за обезщетението на фирма „Тракия трейд“, която осъди Общината за „дупката“ на бившето Инфекциозно отделение. Понесоха се пикантни слухове относно новите собственици на имота, като се спрягаше името на човек от местната власт, с възможен конфликт на интереси.

Слуховете се потвърдиха – съпругата на тогавашния зам.-кмет по финансите и общинската собственост Петър Косев, е спечелила търга и е купила терена за 48 лева на кв.м. На същия търг бе продаден общински апартамент на ул. „Розова долина“, но за 480 лева на кв.м.

И до днес не е установен конфликт на интереси, но Косев бе пратен през лятото на 2015 г. в дълъг отпуск, от който не се завърна повечена поста си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram