ГРИП!!! Аама КОГА?

Адекватно ли се обявява грипната епидемия в Казанлък?

Дали епидемията не се обявява след пика на заразните заболявания в града? Каква е причината. От РЗИ /Регионалния здравен инспекторат/ обявяват грипна епидемия за цялата област! Това заявиха експертите!  Такава е експертната практика.

Дали грипът е в своя пик в Казанлък, Раднево, Чирпан, Опан или Стара Загора – взема се общата картина на Грип и ОРЗ и когато той достигне епидемичните стойности се задействат съответните процедури, но за цялата област.

В училищата и детските градини се обявява епидемия, ако се регистрират 30% отсъстващи.

Тоест, при обявена Грипна епидемия за цялата област децата от училищата и детските градини в Казаннлък, трябва да отидат в учебните заведения и да ги преброят на 8-ми февруари.  Ако са под 30% ще продължат да учат. Ако здравите се заразят ще ги преброят, отново, когато се случи?!? Ама,  процентите се смятат за цялата област!

Traditional medicine doesn't always work for colds and stomach bugs in children. And in the case of coughs, the American Academy of Pediatrics advises against giving children under the age of 6 any cough medicine. (Chris Ware/Lexington Herald-Leader/MCT)

Ясно е, че експертите работят с факти, но фактите могат да бъдат предотвратени с разумни действия. Дали не може да предотвратим заразяването на децата преди фактите да ни посочат, че е крайно наложително това да се случи.

„Обявяването на извънредна ваканция става със заповед на кмета на съответната община или със заповед на министъра, но след като ние сме изразили становището си“, това е заявила за електронни медии Татяна Димитрова, директор на РИО.

Още повече, че коментарите, поне на този момент са,че вирусът на свинския грип много бързо се развива и води до пневмонии и енцефалити. Грипът неизменно засяга децата, през тази година най-висока е заболеваемостта сред младежите на възраст 15-30 г., бременните и хората с наднормено тегло.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram