„Вапцаровци“ класираха Казанлък за зоналното по баскетбол

 Баскетболният тим на ОУ „Н. Вапцаров” момчета 5-7 клас спечели областните ученически игри, провели се в Стара Загора.За първа година казанлъшкото училище класира свой отбор в зонално първенство в тази от спортните надпревари, като повечето от  момчетата, тренирани от учителя Йордан Йорданов, активно спортуват и са част на казанлъшкия БК „Розова долина”. Момичетата на ОУ „Н. Вапцаров”, които тази година победиха в общинските игри, станаха трети в Стара Загора.

За да спечелят областното първенство по баскетбол, тимът на момчетата бият на финала в драматичен двубой съперниците си от старозагорското СОУ „Железник“ с 50:49 точки. В първия мач „вапцаровци“ побеждават ОУ „Васил Левски“ Чирпан. Учителят на младите спортисти Йордан Йорданов не е изненадан от победата на своите възпитаници, защото момчетата показват качества и борбен дух и по време на ученическата надпревара на общинско ниво. А двубоят срещу старозагорци буквално противопоставя силите на „Розова долина” срещу „Берое”.

За отличното им представяне в областните игри и с пожелание за победа в зоналното първенство през април, директорът на училището Цвета Милева е подготвила изненада за талантливите спортисти. По шампионски, освен снимки за спомен, които ще окачат на витрината при спортните успехи, момчета и момичета на „Н. Вапцаров” ще се почерпят с вкусна торта, за да им е още по-сладка победата, която успяха да постигнат с много усилия и упорити тренировки в залите за спорт.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram