Юбилей празнува Христо Стоянов

Един от най-изтъкнатите ни родни хореографи казанлъчанинът Христо Стоянов – ръководител на Представителния фолклорен ансамбъл „Арсенал“ отбелязва, днес, 70 годишен юбилей. Христо Стоянов е легенда в българския фолклор обучил плеяда деца в красотата на народния танц. От дълги години, независимо кой е посланик на Япония в България, той е определян като един от най-ярките културни мостове между България и Япония, където е изнесъл стотици концерти. Неслучайно е почетен гражданин на Фукуока, Япония. Носител е на десетки държавни отличия и дипломи.

Биографията на Христо Стоянов е дълга, но най-важния принос за Казанлък е нестихващата му любов към българския танц, който успява да поднесе с вълшебна хореография, с което да продължава да покорява световните сцени. Честит Празник!

Христо Стоянов е роден на 05.02.1952 г. Завършва Институт за музикални и хореографски кадри в София, Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив и УНСС, специалност Културен мениджмънт. Има следдипломна квалификация по хореография в Москва в школата на Игор Мойсеев. Ръководител на Дома на културата „Арсенал“ в Казанлък. Почетен гражданин на Фукуока, Япония.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Юбилей празнува Христо Стоянов

Comments are closed.