Шофьорът, предизвикал катастрофата на Прохода на републиката, при която пострадаха деца, остава в ареста

Районният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста турския шофьор, който причини в нощта срещу 13 ноември на Прохода на републиката тежката катастрофа, при която пострадаха шест деца между 12 и 15-годишна възраст и трима възрастни.

Районният съд наложи на-тежката мярка „задържане под стража“ на турския шофьор, защото има риск той да се укрие или да извърши друго престъпление. Установено е, че турският тир, предизвикал тежката катастрофа с отбора по карате от Хасково, се е движил със 70 километра в час или с 20 километра в час над ограничението в този участък от Прохода на републиката. 

В кома и с опасност за живота в Реанимацията на великотърновската болница продължава да е 73-годишиният шофьор на пътническия микробус, който се удари челно в турския тир. В Неврохирургичното отделение в стабилно състояние остава едно от децата. Останалите седем пострадали деца и възрастни са изписани.   

От Районната прокуратура във Велико Търново не съобщават до къде е стигнало разследването защо децата каратисти, които пострадаха при катастрофата, са пътували в разрез на закона през нощта.  

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram