Шест отличия за казанлъшки пианисти

Блестящ резултат постигнаха учениците на казанлъшкия клавирен педагог Елена Юлиянова. При участието си в 14-я международен детски фестивал-конкурс „Слънце-радост-красота“ в Несебър, малките пианисти, завоюваха при изключително голяма конкуренция, 5 първи места и едно 2-ро. Отличия. Всички педагози в конкурса бяха отличени с дипломи, като единствено и безапелационно Елена Юлиянова получи награда за музикален педагог с изключителни успехи.
Малките пианисти на Юлиянова, за пореден път се превърнаха в сензация на конкурса.
В първа възрастова група 1-ва награда спечели първокласничката Ани Тенева. В най-многобройната група с над 100 участника безкомпромисен със своите изпълнения Виктор Владков безапелационно бе удостоен с първото място.
2-ра награда спечели 8 годишната Хелена Калайджиева, която дебютира на голям конкурс. Александра Симеонова спечели първата награда във 2-ра възрастова група. Едни от най-титулованите млади пианисти Александра Бошнакова и Никола Георгиев също пребориха голямата конкуренция със своите изпълнения, като успяха да впечатлят журито не само с интерпретацията на сложните музикални изпълнения, но и с изискано сценично присъствие и движения по клавишите, които се изграждат с години и са характерни за школата на Юлиянова и всеки пианист. След кратка почивка Юлиянова се отправя с двама от своите възпитаници за изключително тежък международен конкурс, който ще се проведе в руския град Санкт Петербург.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram