Шест годишна пианистка Христиана Харалампиева с две награди от Международен клавирен конкурс

Девети международен клавирен конкурс „Класика и съвременност”, организиран от Община Стара Загора, Фондация „Млади музикални таланти” и НУМСИ „Христина Морфова” се проведе в град Стара Загора на 19 и 20 октомври 2016 г.  Изпълнения на участниците-талантливи млади пианисти от България и Корея бяха оценявани от международното жури  от България, Австрия и Корея.14812903_10210987083378908_2041128901_o

Малката казанлъчанка извоюва изключително голямо признание на Деветия международен клавирен конкурс „Класика и съвременност”, организиран от Община Стара Загора, Фондация „Млади музикални таланти” и НУМСИ „Христина Морфова”. Конкурсът се проведе в град Стара Загора на 19 и 20 октомври 2016 г.  Изпълнения на участниците-талантливи млади пианисти от България и Корея бяха оценявани от международното жури  от България, Австрия и Корея.

Христиана е една от  най-малките ученици в клавирния клас на Елена Юлиянова. Шест годишната талантлива възпитаничка на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра-1860” Христиана Харалампиева се представи на конкурса в 1-ва възрастова група до 11 години и отлично се справи с изпълнението на много трудна, за своята възраст, конкурсна програма, включваща произведения от класически репертоар, пиеси от българските композитори и произведения от 20-21 век.

Голям и заслужен успех за най-малката участничка на тазгодишното издание на конкурса Христиана Харалампиева беше Трета награда, присъдена за нея от международното жури с председател Акад.проф.д-р Атанас Куртев. Тази награда беше завоювана от малката талантлива пианистка в 1-ва възрастова група в много трудна  конкуренция с представители на музикалните училища в София, Плевен и Стара Загора и млади изпълнители от република Корея.  Христиана спечели и Специална награда на конкурса „За най-млад участник”.14787515_10210987083458910_1743058881_o

Голяма радост и удоволствие за малка казанлъшка пианистка бяха и бурни аплодисменти, възхищение и поздравления от публиката в залата: почитатели и ценители на класическата музика и клавирното изкуство по достойнство оценили таланта, очарование, любов към музиката и упорит труд, които демонстрира Христиана на конкурсната сцена.

Христиана започна да свири на пиано в класа на клавирния педагог Елена Юлиянова на пет годишна възраст и до момента се представи в над 10 национални и международни клавирни конкурси в България в категории пиано соло и клавирно дуо с Дамян Стоев. Носителка е на Единадесет Златни и Един Сребърен медали и Четире Специални награди, завоювани на конкурсни сцени в София, Пловдив, Несебър,Созопол и Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram