Чуколов: АТАКА е против натиска на САЩ, добива на шистов газ и ГМО у нас

Следвайки колониалната политика на Щатите, българският народ се стопи с 2 млн.

 

„Народните представители от АТАКА опитахме възможно най-близо до Министерския съвет и президентството да изразим мнението си относно посещението на американския държавен глава у нас, но не ни беше позволено. Искахме да му кажем, че сме против това – САЩ да оказват натиск върху България; против добива на шистов газ; против родината ни да става площадка за удари срещу трета страна”. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на АТАКА Десислав Чуколов и народен представител от Старозагорски район по повод вчерашната визита на Джон Кери в България.

 

Депутатът изрази възмущението си от това, че протестът на националистите не е намерил място в повечето български вестници. Вместо това медиите се занимават с прехвърлянето на скачените съдове Патриотичен фронт – ДПС. „Къде бяха вчера народни представители от ПФ? Защо не бяха при нас, нали са патриоти? Виждаме, че България се колонизира, а те не протестират срещу това. Една думичка не казват”, заяви Чуколов.

 

„Те вече са във властта, на топличко. Забравиха тези моменти, когато представители на ТВ СКАТ Симеонов, Велизар Енчев идваха на наши митинги против базите на НАТО”, добави депутатът.

 

„След вчерашната среща на Кери с българските държавни фактори стана ясно, че са образувани четири работни групи, които ще работят по определени сектори. Щатите щели да ни изпратят енергиен експерт. За чии интереси ще работи той? За интересите на САЩ”, категоричен бе Чуколов.

 

Според него истинските разговори, които трябваше да се проведат и темите, които да се разглеждани са следните: „Българските държавни фактори трябваше да му кажат на Джон Кери: Г-н Кери, ваши фирми са собственици на ТЕЦ-овете „Марица”-1 и „Марица”-3. По времето на Иван Костов са сключвани договори, които са страшно неизгодни за българската държава. Тези договори ощетяват българския краен потребител на електроенергия години наред. Цената на електроенергията е непосилна скъпа точно заради тези договори. България е най-бедната държава в     С. Хайде да направим така, че да бъдат справедливи тези договори за двете страни”, заяви Чуколов.

 

От парламентарната трибуна народният представител за пореден път повдигна въпроса за американските бази у нас. „От 2006 г., след сключен договор с тогавашния външен министър Калфин, Америка не ни е дала една стотинка за тези бази. По цял свят където САЩ имат бази те си плащат. Защо не беше поставен и този въпрос?”, попита той и добави, че през тези 25 години, в които се придържаме към европейските ценности, българите са намалели с милиони. „Следвайки точно и неотклонно колониалната политика, която ни се налага от Щатите, България намаля с 2 м    лиона през това време. Хайде сложете чертата и си дайте сметка това работи ли за България или не. Като български патриот от партия АТАКА, от името на колегите ви казвам, че трябва да спазваме християнските ценности, а не измислени евроатлантически ценности. Бъдете горди, че сте българи”, завърши Чуколов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram