„Чудото” в Павел баня стартира със спектакъла „Роднини”

С представлението „Роднини” на Хасковския драматично – куклен театър „Иван Димов” ще бъде открит I-ят Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото” в гр. Павел баня тази събота. Николай Урумов, Николета Малчева, Изабела Иванова и Константин Николов ще се качат на сцената на НЧ „Напред – 1903” на 23.03. 2024 г. в 18:30 ч., за да разсмеят публиката. А тя вече е нетърпелива да стартира фестивалът и авторският спектакъл на Орлин Дяков „Роднини”, който задава вечните въпроси: „Какво събира едно семейство? Дали приемаме роднините си – желани или не – такива каквито са? Кое прави семейството – семейство? – Това са въпроси, които не си задаваме в забързаното ни ежедневие, сред вълната от излишна информация, която ни залива. И изведнъж… животът ни ги задава, искаме или не. Как да отговорим?…” Разбира се, всичко е поднесено с неподправено чувство за хумор и, докато се смее на героите, публиката няма как да не се види като в огледало…

Спектакълът „Роднини” е първият от петте, които в следващите дни – до 30 март, ще се играят на павелбанска сцена при цена на билета от 5 лв. или пакетна за всички – общо  20 лв.

На 25.03. ще се играе „Не сме от тях” на Търновския драматично – музикален театър „Константин Кисимов”, на 26.03. – „КОMИКадзе на кръстЮпът” – моноспектакъл на Кръстьо Лафазанов, на 29.03. – „Пестете ни времето” на театър „АМИ ДА” и на 30.03. – „Българи от старо време” на Ловешки драматичен театър.

Националният фестивал на комедийните спектакли „Чудото” има конкурсен характер и награждаването е на 30 март – събота, след последното представление, което започва в 18:30 часа на сцената на НЧ „Напред – 1903” – гр. Павел баня.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram