Чий е проблемът с ничията шахта?

Два автомобила и възрастен човек са пострадали, заради пропаднал капак на улична. Въпреки многократните призиви на работещи  до опасното съоражение, не става ясно кой трябва да я отремонтира.

 

От няколко дни капакът на метална шахта е хлътнал наполовина и зейналият отвор създават опасност за преминаващите.

Повреденото отводнително съоръжение е на казанлъшката улица „Сан Стефано”.  Работещи в офисите наблизо подават сигнали до различни институции, паралелно и в Пресс тв, но в крайна сметка промяна в ситуацията няма. Хората от офисите в съседство са се опитали да обозначат с подръчни средства пропадналия капак на шахтата, място откъдето ежедневно преминават стотици хора, паркират и автомобили. Поне метър и половина е дълбочината на шахтата. Има  няколко пропаднали автомобила, алармира Йорданка Тодорова, която работи в счетоводна къща в близост до изключително опасната шахта.

 

От ВиК действително са проучили ситуацията. Оказва се, че въпросната шахта е ревизионно съоражение  за канализационна вода, което не се стопанисва, нито е собственост на водното дружество. Преди много години то било помощно изградено от собственици при строежа на близките коопераци за отвеждането на водите до ул. „Иван Вазов. Самият капак на шахтата е  правен ръчно и е от ламарина, това е била причината да пропадне, износен от времето.

Въпреки това от Водното дружество ще ремонтират опасния участък.

78io i9

4r4r5t4

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram