Четирима мъже задържани за трафик с дрога

Близо 8 килограма хероин, разфасован в 16 пакета, е открит в специално изработен автомобилен тайник, обявиха на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДМВР – Стара Загора – старши комисар Алекси Алексиев и Началникът на териториално звено «Борба с организираната престъпност» – Стара Загора – Калин Явашев.

Наркотикът влязъл в страната на 09.08.т.г. от Република Турция през ГКПП – Лесово, като колата в която бил скрит – „Нисан Примера“, със старозагорска регистрация, била пропусната от митничарите за да се стигне до поръчителя на пратката. Хероинът бил укрит в тайник, изработен в ауспуха на японското возило, като до него е достигнато след почти пълното му разглобяване. В откритите 16 пакета хероинът бил с висока чистота – между 40 и 60 %, като по цени на съдебната система дрогата е на стойност близо 1 млн. лева.

При проведената специализирана полицейска операция са задържани : 58 годишния Б.Д. от Стара Загора, 28 год. Н.М. от Стара Загора, 22 год. С.Ч. от с. Тулово, общ. Мъглиж и 51 год. В.В. от с. Остра могила, общ. Стара Загора, като последния след първоначалния разпит е преминал в качеството на свидетел.

С обвинения за незаконно притежаване на особено опасни упойващи средства в арестта за срок от 72 часа остават старозагорците Б.Д. и Н.М., както и шофьорът на л.а. „Нисан Примера“. Двамата задържани са стари познати на криминалистите, като и двамата имат множество криминални прояви, включително и изтърпени осъдителни присъди за трафик на дрога. С най-дълъг стаж е. БД., който през 2007 г. е задържан с 29 кг. хероин, за което е бил осъден на 4 години и 6 месеца затвор, припомни директорът на ОДМВР – Стара Загора – старши комисар Алекси Алексиев.

Най-вероятно двамата се запознали при престоя си в затвора,след което излезли оттам предсрочно през 2010 година. Предстои да се изясни дали двамата старозагорци не са участвали и в други аналогични „трансфери“. Според старши комисар Алексиев, Б.Д. е солов играч на наркопазара, като през годините се „утвърдил“ като независим от големите групировки.

По случая в териториално звено «Борба с организираната престъпност» – Стара Загора е образувано досъдебно производство. Очаква се искането за налагането на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ да бъде гледано в понеделник.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram