Цецко Стоянов започва участието си в световното на 20 септември

В края на седмицата малкият казанлъшки ученик Цветан Стоянов започва своето участие в Световното първенство по шахмат за деца, юноши и девойки, в Дърбан / ЮАР/ от 20  до 29 септември. 10 са българчетата, които вече пристигнаха в страната домакин на международното събитие. Срещите ще се играят в Международния конферентен център в Дърбан.

В групата на Цветан, при до 10-годишните ще премерят сили 101 деца, от 41 държави. 17 от тях са със звания. Най-много са домакините от Южна Африка , Китай и САЩ. 10-годишният Цветан с ЕЛО 1933 е 8-ми по  рейтинг в своята възрастова група.

Предстои  да бъдат изиграни 11 кръга. 24 септември е почивен ден за участниците, а само два от дните на световното са с по два кръга.

Заради разпространението на смъртоностната болест ебола в част от африканските държави , отборът на Азербейджан изтегли своите представители от големия форум и те няма да могат участват по никакъв начин в него.

ФМ Цветан Стоянов, един от най-успешните млади таланти в шахматния спорт,европейски шампион от 2012 г. и носител на световна титла от ученическото съревнование през 2013 г.,беше подпомогнат за замине за ЮАР с мощна медийна подкрепа, благодарение на спонсори и на средствата осигурени от БФШ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram