Художествената галерия и музеят на „Чудомир“ искат да разширят състава си

В общинска администрация е постъпило предложение от директора на Художествена галерия-Казанлък д-р Пламен Петров за увеличаване на числеността на културния институт с една бройка. Това се налага от факта, че на 24 май беше открито ново музейно пространство, в което е изложена една от най-ярките творби, съхранявани в Казанлък, а именно картината на Иван Милев – „Ахинора“.
Отпускането на допълнително работно място в Музей „Ахинора“ ще осигури възможност този филиал да е отворен 6 дни в седмицата и да посреща почитатели на изкуството в Казанлък. Средствата ще бъдат разчетени от фонд работна заплата на бюджета на Художествена галерия-Казанлък.

Директорът на Литературно-художествен музей „Чудомир“ Добрина Матова също настоява за увеличение на числеността на екипа й. Музеят не разполага с екскурзовод и фондовик.
За да се отговори на очакванията на туристи, а и на онези, които ценят културното наследство на България, музей „Чудомир“ разшири значително културната си дейност, като обезпечава допълнителни външни пространства. Средствата за допълнителния щат ще бъдат разчетени от фонд работна заплата на бюджета на ЛХМ „Чудомир“.

Предложенията влизат в дневния ред на предстоящата сесия на общинските съветници на Казанлък на 27 юли.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram