Христо Генев: НИТО НАМЕК ЗА ОТГОВОРИ!/че кой съм аз да питам?!

Вече знаете, че на 25.08.2020 г.отправих Питане – Отворено писмо към кмета на Община Казанлък с редица въпроси за процедурата и провеждането на конкурса за директор на Художествена галерия – Казанлък, проведен на 12.08.2020 г. На 08.09.2020 г. писмото от служебната поща на Общината е предоставено на Д. П. и цъфна в сайта kazanlak. online. Аз го публикувах на 14.09.2020 г. редом с други документи.

На 17. 09.2020 г. Г. Г. Стоянова пише Сигнал до Районна прокуратура Казанлък, с който настоява да се образува наказателно преследване за уронва не престижа на институцията и лична заплаха.Няма нито ред по същество.

НИТО НАМЕК ЗА ОТГОВОРИ!/че кой съм аз да питам?!

/Ето моят отговор на следователя:

СВЕДЕНИЕ

oтговор на жалба от Галина Стоянова до Районна прокуратура Казанлък

От Христо Н. Генев, адрес: гр. Казанлък,

Със заповед на Кмета на Община Казанлък № 877 от 15.06.2020 г. беше обявен конкурс за директор на „Общинска художествена галерия – Казанлък”. До участие в конкурса по документи бяха допуснати трима кандидати. Вторият етап – представяне на концепциите и събеседване – се състоя на 12.08.2020 г. След нанасяне на персоналните оценки от всеки член на конкурсната комисия за всеки от кандидатите (Приложение 1), председателят на комисията С. К. събира оценъчните карти и ги отнася за сборуване, а конкурсната комисия е поканена на обяд.

При завръщането ѝ, на комисията се представя протокол с крайния резултат и класирането на кандидатите, който буди недоумение и някои от членовете на конкурсната комисия си позволяват дързостта да оспорят резултата. Представителят на Министерство на културата подписва протокола с особено мнение. В резултат на това председателят на конкурсната комисия обявява, че конкурсът ще бъде „анулиран”.

Конкурсът се проведе при грубо погазване на всички законови и нормативни разпоредби.

В резултат на това на 27.08.2020 г. отправих Питане – Отворено писмо до Кмета на Община Казанлък с редица въпроси, на които ми беше отговорено с мълчание. Както Ви е известно стриктното спазване на законовите и нормативните разпоредби (процедури) е задължително условие за законосъобразността и легитимността на всяко административно решение. Още повече, че в нашата сфера конкурсните процедри са детайлно регламентирани.

Няма отговор!

Защо написах писмото? Отговорът е в самото питане: „Пиша това, не за да запазя работата, която обичам. Пиша, защото все някой трябва да освети мрака. Все някой трябва да спре своеволията, беззаконията, лицемерието, демагогията, властовия натиск и административния произвол, които деморализират обществото и развращават моралните му ценности.

Пиша, защото ТО, като Ваш работодател, трябва да знае истината. Само напомням – Вие сте служител, а не господар. Затова имам нахалната дързост да питам”.

Няма отговор!

На 25.08.2020г. на основание ЗДОИ подадох Заявление за достъп до обществена информация с входящ № ЗДОИ-00-21 до Кмета на Община Казанлък. В законово регламентирания срок не получих исканата информация. По-късно ”на ръка” ми беше връчено Решение за отказ.

В резултат, подадох жалба до Административен съд Стара Загора с входящ № 5164 от 18.09.2020 г., уточнена с молба до Административен съд Стара Загора с входящ № 5416 от 01.10.2020 г, против незаконосъобразния отказ на Кмета на Община Казанлък да ми предостави исканата обществена информация.

Междувременно Община Казанлък обяви втори конкурс за директор на Художествена галерия – Казанлък със същите „процедурни пропуски”. Затова вече предупредих авансово с WARNING от 31.08.2020 с вх. № 94-х-1257-3.

Междувременно, след проверка от Инспектората към Министерство на културата обявлението за втория конкурс е свалено от сайта на Общината. Анулиран е и конкурсът за директор на ЛХМ „Чудомир”.

Всичко това г-жа Галина Стоянова не удостоява с внимание.

Но ето го „заплашителният абзац”:

„Многоужаваема, Госпожо Стоянова, тези въпроси тежат във въздуха със „страшна сила”. Те ще нахлуват вероломно в съня Ви, ще ускоряват пулса Ви, ще променят цвета на кръвта Ви, ще крещят в съзнанието Ви. Защото това е писъкът на съвестта, а съвестта човешка е Божието проявление в нас”.

В какво се изразява заплахата? Да, писмото е емоционално! Че кой щеше да обърне внимание на скучния административен стил (не, че сега обърнаха). Аз не заплашвам, нито съдя, но въпросите висят във въздуха и наистина могат да смутят нечие съзнание. Не заплашвам аз, заплашват въпросите оставени без отговор. Питането ми няма за цел да заплаши, а само да осветли истината.

Горното написах собственоръчно и за верността му до всяка запетая се подписвам.

P.S. За неофициалната „конспиративна” информация – когато ѝ дойде времето.

Прилагам:

1. Копие от Warning oт 31.08.2020 г.

2. Копие от Жалба до Административен съд Стара Загора от 17.09.2020г.

3. Копие от Молба до Административен съд Стара Загора от 30.09.2020г.

С уважение: /Христо Генев/

07. 10.2020 г. гр. Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram