Хората от Овощник протестират срещу качеството на водата

Жители от казанлъшкото село Овощник протестират срещу качеството на водата. Вече няколко години от ранна пролет до късна есен налягането на водата е ниско и домакинствата са сериозно  затруднени. Това споделиха група граждани  в приемната на общинските съветници на БСП, която се проведе в Овощник. Преди близо два месеца от селото събрали подписка от 300 жители и изпратили жалба до ВиК Стара Загора. От там им казали, че потреблението се е увеличило, вероятно заради скрити течове и е започнало подаване на допълнителни количества вода. От писмо на ВиК до жалбоподателите  става ясно, че дружеството уведомило Община Казанлък  още през м. юни за проблема в населеното място.

„Не разбираме защо 4 месеца от Общината не идва решение, нито ни съобщават причините за влошеното качество на водата, къщите ни са на метри от минералните извори.”, коментираха овощничани, които се оплакаха, че от чешмите им тече освен нискодебитна, а и замърсена  вода. Те настояват за подмяна на старата ВиК мрежа и нормализиране на налягането и качеството на водата в селото.

Няколко питания ще подготвят от левицата, заради тревожните проблеми, които имат жителите тук. Пред съветниците Пламен Караджов, Теодора Иванова, Моника Динева и Петър Митев бяха представени и проблеми на уличната мрежа и безопасното движение, канализацията и др. инфраструктурни затруднения. Местните недоволстват от липсата на общинска политика за възрастните хора в  селото. „Пенсионерският ни клуб все още не е довършен, няма къде да поседнем на чаша чай и добра приказка, както е в други села, където жителите са много по-малко от нас”, коментираха проблема и настояват да се намери решение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram