Хладният фронт ни заобикаля

Студен атмосферен фронт от Атлантическия океан, които предизвика снеговалежи в Западна Европа, донесе хлад у нас в части от страната. Синоптикът от TV-MET Симеон Матеев разказа за снега, изненадал почиващите в италианския курорт Ливиньо, който се намира в северната част на страната, в Алпите на 1816 метра надморска височина. Снеговалеж блокира влакове миналата седмица в Швейцария, а в Мюнхен температурите паднаха до 3 градуса. Циклонът, причинил снеговалежи в Италия, Швейцария и Словения се отрази основно на времето в Западна България, където паднаха порои, а температурите се понижиха леко.

Очаква се днес, неделя, хладният въздух да обхване и Източна България, но няма да стигне до морето. Температурите ще са между 23 и 28 градуса, ще вали в южната част на страната.

„Хладното време си отива в понеделник. Тогава температурите в цялата страна ще се хармонизират“, поясни синоптикът. Затоплянето ще дойде във вторник, когато максималните температури ще са от 25 до 32 градуса. Във втората част от седмицата се връща жегата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram