Футболен турнир „Повече спорт, по-малко зависимости“

По повод международния ден за борба с наркотичните вещества – 26 юни, за поредна година Фондация ,,Дон Боско България“ организира футболен турнир под надслов ,,Повече спорт, по-малко зависимости“. Инициативата се провежда с подкрепата на Община Казанлък и със съорганизатори Сдружение с нестопанска цел,,МЦР – Взаимопомощ“ и СНЦ ,,Зелена светлина в България“. Представители на организациите събраха отбори от млади хора, представители на пет местни училища – СОУ „Екзарх Антим І”, Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, ПГ по лека промишленост и туризъм и ПГ „Иван Хаджиенов”. Фондация ,,Дон Боско България“  също се включи в подкрепа на каузата с младежки футболен тим.

Казанлъшките учебни заведения откликват на предложението на Фондация „Дон Боско България” в името на добрата кауза. Възпитаниците на преподавателя от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” Тодор Узунов също подкрепят инициативата за „Повече спорт, по-малко зависимости”.

Футболният турнир в международния ден за борба с наркотичните вещества спечели отборът на  СОУ „Екзарх Антим І”, а втори останаха младежите на ПГ ЛПТ. Трети са футболистите на ПГ ТТМ. Наградата за голмайстор е за възпитаник на ПГ по транспорт Станислав Биртанов, а най-добър вратар е Георги Курделов  от ПГ по лека промишленост и туризъм.

Победителите получиха предметни награди, а за охлаждането на страстите в горещия ден се погрижи местен спонсор, който предостави студена минерална вода за играчите на терена.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram