Форсират политическа чистка преди изборите?

След 12 години като юрист на Горското стопанство в Казанлък, Моника Динева е отстранена, научи Пресс ТВ. Без мотиви, гражданският договор е прекратен с едномесечно предизвестие, което обаче е компенсирано парично, за да не се чака 30 дневния срок. Динева се разделя със служителите в петък, на 11 септември.

Според наши източници веднага в понеделник, на 14 септември, на колектива на Горското е представена готвената за нов юрист-Велина Стойчева.

Динева е член на БСП, няколко мандата общински съветник. Стойчева е предложена за кандидат общински съветник от ГЕРБ, разкриха близки до централата на партията в Казанлък.

Странното и най-вече внезапно уволнение на Динева и мълниеносното обозначаване пред екипа на Горското на Стойчева навежда на някои въпроси. Основният: не е ли спешната рокада чиста проба политическа чистка?

За Пресс ТВ в телефонно интервю Моника Динева заяви, че подозира политически натиск върху шефа на Горското Тошо Петров от управляващата държавата партия и местното й представителство. Пред бившата вече юристка Петров не посочил мотиви за отстраняването й, но изтъкнал в личен разговор, че е притискан политически да я уволни.

„По думите на господин Петров от нашите срещи това е мотивът. Ако той има други мотиви, на мен те не са ми известни. Само това сподели с мен”. Динева напомни, че Петров е новоназначен директор на Горското след парламентарните избори, но дали е бил протежиран от управляващата власт, не се ангажира да твърди. /чуйте в аудито по-долу/

„Изглежда съм сериозен политически фактор, щом се стигна до тези стъпки-да ме отстранят скоростно. Не съм кандидат за кмет, а за общински съветник”, посочи още Моника Динева.

И до нейните уши стигнало името на Стойчева, спрягана за следващия юрист.

Директорът на Горското в Казанлък отрече в интервю за Пресс тв да е притискан политически да уволнява Динева. /чуйте в аудито по-долу/ Имало одитен доклад за нейната дейност, предприел отстраняването й заради пропуски в работата. Този доклад не е представян на Динева. Тя не е виждала заключенията. Петров заяви, че повече нямало да назначават юрист на граждански договор, а на цял щат юрисконсулт, за да е под ръка винаги, щом потрябва. Очаквал одобрението на бройката от горестоящи шефове. Тошо Петров познавал Велина Стойчева, но не се ангажира да потвърди дали тя ще заеме новия юридически щат. Не знаел и че е представена на колектива.

Чуйте блиц-интервю с Моника Динева тук:

Чуйте блиц-интервю с Тошо Петров тук: 

 

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram