Финал на „Забавното лято в библиотеката“

1140 посещения отчетоха от Общинска библиотека „Искра“ на финала на ежегодната лятна академия за децата от Казанлък. Над 90 деца всеки ден през месеците юли и август са посещавали инициативите от „Забавно лято в библиотеката“.

За тях бяха организирани приблизително 120 занятия, творчески работилници, конкурси, краеведски експедиции, здравни беседи, анимации с историческа тематика, дни на талантите, срещи с интересни личности, уроци по родолюбие и фолклор, маратони на четенето.

Една от най-атрактивните инициативи бе анимацията „Назад към корените на траките“, част от поредните Празници в долината на тракийските царе. Най-различни занимания за любознателните малчугани имаха за цел да ги запознаят отблизо с историята, бита, нрава и обичаите на древните жители по нашите земи. Викторина, стрелба с катапулт, боеве между войни, красиви тракийски принцеси и рисуване на антични съдове бяха част от заниманията, организирани от библиотека „Искра“ за участниците в анимациите.

За поредна година в лятната академия участваха и деца, гостуващи в града на розите от далечни страни – Англия, Румъния, Испания, Ирландия и Гърция. „Искри от извора“ с гост музикантът и педагог Димитър Гайдаров, посещения на казанлъшките музеи, списването на ежегодния вестник „Наше лято“ с участието на ръководителя на клуб „Светлини сред сенките” Валя Димова и децата от академията, маратони на четенето, демонстрации на художествени умения и още много незабравими моменти от лятната ваканция ще топлят и напомнят в спомени за поредното „Забавно лято в библиотеката“. На финала му днес децата получиха грамоти за участието си в инициативите на ОБ „Искра“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram