Учител от ОУ „Кулата“ с кампания в подкрепа на деца с муковисцидоза

Казанлъшкият учител Стела Николова, преподавател в начален курс на обучение в ОУ „Кулата“, отправи призив към родителите. Вместо за цветя в първия учебен ден, средствата да бъдат дарени за лечение на деца с муковисцидоза – тежко, нелечимо генетично заболяване. Затрудненията в дишането са едни от най-сериозните симптоми на тази болест, от която се лекува неин ученик.

Това е причината Стела Николова лично да се ангажира с кампанията.

„Поемайки новия си клас миналата година, се сблъсках с дете с рядко заболяване. Дете, което ежедневно прави рехабилитация, взема куп лекарства, бори се ежедневно за живота си …накратко дете -герой !

Естествено се запознах с диагнозата МУКОВИСЦИДОЗА и останах потресена. Основно заболяването засяга белите дробове и отделителната система. Моят малък ученик се справя отлично с учебния материал и винаги е усмихнат. Зад тази усмивка обаче са непрекъснатите грижи и средства, които семейството му осигурява. В това число и най-съвременно лечение. Наясно съм, че не всички семейства могат да си позволят това и реших да направя тази кампания в подкрепа на децата с муковисцидоза“, разказва учителят.

Освен финансови средства може да бъдат дарени и различни предмети, саморъчно изработени. Те ще се продадат в магазина на Асоциацията по муковисцидоза.

Повече за инициативата може да научите на : https://lifewithcf.org/?v=461b1990fe86

Събраните средства ще бъдат приведени по банковата сметка на Асоциацията .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram