Учителят-побойник въдворил реда в размирната хижа в 6:30 ч.

Учителят, натупал учениците си тази нощ  на хижа на връх Бузлуджа,  не отрече пред екип на Пресс тв, че е прекалил със силовите мерки, докато налагал дисциплина.

Венелин Янлъзов сподели, че също е в шок.

„Събудих се рано сутринта от невъобразим шум. Бяха вдигнали хижата на главата си. Може и да съм попрекалил с мерките, но как да укротя разбесели се тийнейджъри в 6.30 сутринта?“, каза Янлъзов.

Хижарят вечерта му налял две малки ракии, но не знаеше дали по-късно преподавателят е пил още.

В ранните часове на днешния ден ученичка и учителка бяха докарани в Спешния център на Казанлък след психически и физически тормоз от пияния Янлъзов. Група деца между 13  и 15 години от СОУ „Васил Левски“ в Девня почивали на хижа „Голяма Бузлуджа“, но през нощта, според тях, учителят им се развихрил в пияно състояние и започнал да ги ступва и обижда. Наложило се полиция да укротява ситуацията.

Венелин Янлъзов /на снимката/ работи в това училище от 1997 г. Днес той си тръгна от Казанлък за Девня с влак, тъй като децата отказаха да пътува заедно с тях в автобуса.

Част от девнинските ученици повърдиха пред Пресс тв, че съученичката им, която се озова в шок в Спешия център била тайно влюбена в преподавателя и направила сцена, така провокирала още повече гнева на Янлъзов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram