Учителка от „Кулата“: Показахме най-добрия урок на нашите ученици – да бъдем съпричастни към различните!

Стела Николова, която е преподавател в ОУ „Кулата“ в Казанлък, съобщи, че в хода на благотворителната кампания в учебното заведение за подпомагане на тежко болни деца са събрани над 2 200 лева. Инициативата стартира с първия учебен ден и в нея се включиха възпитаници на учебното заведение, учители и родители.

„Благодаря на всички ,които подкрепиха инициативата ми и се включиха в събирането на средства за децата, болни от муковисцидоза. Днес по сметката на Асоциацията внесох сумата от 2215,25 лв. Предметите, сътворени с много любов, ще бъдат предадени в магазина на Асоциацията. Надявам се да помогнем, макар и с малко, тези деца и техните семейства. Сигурна съм, че показахме най-добрия урок на нашите ученици, а именно да бъдем съпричастни към различните!“, написа Стела Николова от профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Идеята за благотворителност е нейна. Дете от класа на Николова се лекува от тежкото генетично заболяване, а учителката е свидетел на трудностите, през които преминава семейството на малчугана. „Моят малък ученик се справя отлично с учебния материал и винаги е усмихнат. Зад тази усмивка обаче са непрекъснатите грижи и средства, които семейството му осигурява. В това число и най-съвременно лечение. Наясно съм, че не всички семейства могат да си позволят това и реших да направя тази кампания в подкрепа на децата с муковисцидоза“, разказва учителят. Зад нея застават директорът на учебното заведение Донка Симеонова и целият колектив на ОУ „Кулата“. С общи усилия събраните средства днес ще стигнат до повече дечица с това заболяване, за които полага грижи Асоциация „Муковисцидоза“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram