Ученици премериха сили в общинско състезание по безопасност на движението

Приключи общинският кръг от Националното състезание по Безопасност на движението, което за втора година се проведе в СУ „Екзарх Антим I“.

В 1-ва възрастова група в състезанието се включиха отборите на СУ”Екзарх Антим I”, ОУ“Св.Паисий Хилендарски”, ОУ”Мати Болгария”, ОУ“Чудомир”, ОУ”Кулата”, ОУ”Никола Й.Вапцаров”, ОУ” Георги Кирков”.

В 2-ра възрастова група се включиха отборите на СУ”Екзарх Антим I”, и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт.

Състезанието протече в два етапа: решаване на тестови въпроси и практически тест- преминаване през трасе.

В първа възрастова група(5-7клас) победител стана отборът на ОУ”Мати Болгария”, второ място – ОУ”Никола Й.Вапцаров”, а отборът на Антим се класира на трето място. Във втора възрастова група (8-10клас) отборът Антимовци, се класира на второ място, а победители са участниците от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт.

Членове на комисията бяха Невена Бочукова – главен ръководител и Горан Кънев – инспектор към Районно управление -Казанлък, в ролята на главен съдия. В журито бяха включени инструктори от автошколи и представители от Община Казанлък.

Подаръци за победителите бяха осигурени от Община Казанлък и СБА Казанлък, а плакети и грамоти – от СУ ”Екзарх Антим I”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram