Ученици на ППМГ „Никола Обрешков“ са сред най-добрите на национално ниво по химия и география – Видео

Възпитаници на ППМГ „Никола Обрешков“ с гордост припомнят своите успехи за настоящата учебна година. Учениците на Саша Чувитева се конкурират на националния кръг на олимпиадата по химия с най-елитните софийски училища – СМГ и НПМГ, окупирали всички таблици за завидни резултати в образователната ни система.

Айлин Маневска е ученичка в 12 г клас на ППМГ „Никола Обрешков“. Тази година за трети пореден път тя участва в националния кръг на Олимпиадата по химия, който се проведе в Гоце Делчев. Класирането й е достойно, като се има предвид съперничеството на най-добрите школи. Заедно със съучениците си Виктор Карабоюков и Даниел Бояджиев са носители на отлични оценки в Националното състезание по химия.

В края на миналата учебна година заедно с Даниел Бояджиев Айлин представя своето училище в международен лагер по биология, който се проведе в Бранденбургския технически университет Зенфтенберг-Котбус в Германия.

„Голям принос за тези успехи и още много други има Саша Чувитева, която се стреми да придобием знания, които да са ни от полза, както в настоящето, така и в бъдещето, за което всички сме й безкрайно благодарни“, разказва Айлин Маневска.

Ученици на МГ-то в Казанлък не отстъпват по резултати на своите връстници и в състезанията на училищно ниво по география и икономика. Единайсетокласниците Стефан Чернев и Магдалена Петкова са сред отличниците на своя випуск. Стефан печели златен медал от участието си в Географския фестивал в София, а Магдалена е с най-висок резултат за Старозагорска област в олимпиадата по география и икономика.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram