Ученици и домашни любимци – заедно в час

Заедно с Animal hope – Kazanlak прекара един час по „Гражданско образование“ 12 г клас от Математическата гимназия в събота в Младежкия дом, където защитниците на животните показаха на средношколците колко е важно да осиновиш животно и да се грижиш правилно за него.

Беше обсъдено, че не е само емоционално желание взимането на животно, което ставайки домашен любимец, става и отговорност за всички. Обгрижването на животинки е свързано с разходи и трябва да сме готови да ги поемем.

Учениците разказаха и за други животни домашни любимци – хамстери, костенурки, риби, змии и паяци. „Говорихме и за тяхното правилно отглеждане“, разказа Ивелина Недкова, председател на Animal hope – Kazanlak .

В този необичаен час по „Гражданско образование“ присъстваха няколко домашни кучета, както и Зоро и Бела-Дона от приют за инвалиди на Animal hope – Kazanlak .

„Ние от своя страна разказахме,, че въпреки уврежданията животното може да бъде също толкова добър и верен домашен любимец. Говорихме и за животните, изоставени в приютите и как човек може да си осинови куче. Беше прекрасен ден изпълнен с емоции и кучешки муцуни и лапи час“, сподели още Ивелина Недкова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram