Ученици в събират средства за болен съученик

Ученици и учители от СУ „Васил Левски“ в Гълъбово, област Стара Загора, предприеха благородна инициатива борба в подкрепа на ученик от гимназията.

Заместник-директорката на учебното заведение Кремена Колева се обърна към обществеността с огромна молба и разказа за какво се борят в последните учебни дни ученици и родители.

„Преди две седмици разбрахме, че наш ученик от четвърти клас е в много тежко състояние. Поставиха му коварната диагноза „рак в напреднал стадий“. За всички нас беше огромен шок. Семейството на детето е с нисък социален статус и вече е затънало в заеми за лечението. В Турция дават надежда на детето, но трябват около 50 000 лв.“

Кремена Колева обяви и различните инициативи, чрез които ще се събират средства: благотворителен концерт, който ще се състои на 18 юни (понеделник), изработени от учителите предмети за благотворителен базар, поставени каси в различни обществени сгради, събиране на дарения от училищния парламент, но сумата е огромна за възможностите на обществото.

„Моля ви за помощ от сърце, не като зам.-директор на училище, не като учител, а като майка, защото всички деца заслужават да живеят, длъжни са да живеят, необходими са ни. А точно това детенце е истинско слънчице. И няма да позволим да угасне. Никога! Докато имаме сили, ще се борим да върнем надеждата и усмивката му!“

http://uspelite.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram