Учащи и студенти с вход свободен за турнирите по спортни танци на „Киара-Н“

На 7 ноември, събота, в Казанлък ще се проведат три турнира от календара на Българската федерация по спортни танци – за „Изгряващи звезди“, Открит турнир „Казанлък“ и кръг от Купа „България“. Организатор е клубът по спортни танци „Киара-Н“, с ръководители Николай Тенев и Антония Каярова, а мястото – зала „Багира“, до стадиона. Проявите се провеждат с финансовата помощ на Община Казанлък и спонсори. Спортният маратон откриват начинаещи танцови двойки – от 10:00 часа. На паркета ще се изявяват и солови изпълнители. От 13:00 часа започва Откритият турнир, а най-интересната част от надпреварата, която събира най-добрите дуети от страната е Купа „България“. До днес, за него регистрации са направили около 50 двойки, разказа треньорът Николай Тенев.

Три от танцовите двойки на клуб „Киара-Н“, борещи се за място на почетната стълбичка, ще излязат на паркета в най-оспорваната част от състезанието тази събота. За медалите от надпреварата ще спорят Иван Матанов – Полина Куцарова и Рафаел Бижев – Далия Димитрова, при юноши старша възраст, и Стилиян Христов – Тоня Келчева /юноши младша възраст/. Седмица по-рано, габровците Рафаел и Далия се завърнаха със сребърни медали от Открития турнир в Чирпан, в класа си 15С.

 

Връчването на купи, медали и грамоти на класиралите за първите три места в отделните класове и игралите на финала в турнирите са предвидили организаторите на състезанията. Спортният малатон в зала „Багира“ ще продължи през целия ден, а входът за децата, учениците и студенти е безплатен, съобщиха организаторите.

Седмица по-късно, танцовите дуети на „Киара-Н“ ще пътуват за Стара Загора- домакин на следващите Открит турнир и Купа „България“ от календара. С два международни турнира приключва сезонът за казанлъчани. Русе е домакин на голям турнир в края на ноември, а от 9 до 13 декември четири от двойките на „Киара-Н“ ще запишат участие в „Марибор Оупън“ в Словения.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram