Успешно начало на творческата година в школата по живопис при ОДК „Св. Иван Рилски“

След творческата почивка на морето в почивна база „Атия“, съчетана с пряката работа на школата, където децата изрисуваха централното фоайе на базата, саксиите за цветя, както и успешното представяне на малките художници в Международния пленер в Хонг Конг, работата в Школа „Живопис“ в ОДК „Св. Иван Рилски“продължава и вече пристигнаха и първите отличия за новата учебна година.
Гергана Стойнова на 15г. получи бронзов медал и каталог с наградените рисунки от участието си на Първия световен конкурс за детска рисунка, организиран от фондация „Малък Зограф“ и община Банско. В състава на журито беше нашата казанлъшка художничка Веса Вълова.
Деница Господинова на 13г. е със сребърна диплома от състезанието „Обичаме България“, организирано от екипа на „The Best of Bulgaria“, с подкрепата на „Тектрис Консулт ИНК, Невада САЩ. Това е първото по рода си състезание – конкурс, който ще съвпадне с подготовката за пускане на пазара престижното образователно приложение „The Best of Bulgaria“. Изложбата беше открита на 09.10.2013г. в Гранд хотел София, зала „Триадица“. Рисунките на всички 40 финалисти ще бъдат изложени в гр. Русе, а на 18-ти октомври в Брюксел.
Деница Господинова е с І – во място от Националния конкурс „Децата рисуват цветята, морето, света….“, организиран от ОДК гр.Поморие и Община Поморие. Конкурсът е с международно участие – Русия, Беларус, Украйна. Получени са 644 детски рисунки, но само 98 от тях са допуснати до журиране.
С отличия започна творческата година и за Мая Стойкова и Никола Вълчев от националния конкурс „Човекът и космосът“ – настояще и бъдеще“, организиран от фондация „Еврика“ гр. София. Мая и Никола са вече студенти – продължават своето образование в Художествените академии в София и Велико Търново.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram