Успешен финал на кампания „Купи книги с кауза“ за казанлъшки военен

Екипът на „Българска история“ успя да събере над 7 хил. лева за по-малко от седмица в кампания, която инициира от страницата си във Фейсбук. Родолюбците започнаха инициатива „Купи книги с кауза“, като 51% от стойността на всяка закупена военна книга в периода от 20 до 23 ноември ще захрани дарителската сметка за лечението на ст. лейт. Петко Мутафчиев. „Българска история“ ще даде и свой отделен финансов принос за лечението на Петко, обявиха от екипа.

Военослужещият от Казанлък страда от рядко срещано заболяване. Той е диагностициран с „Периневрални кисти на Тарлов” преди 3 години и оттогава живее в непрекъсната болка. За да се излекува, се нуждае от поне три интервенции в чужбина. Едната струва 40 хил. евро.

28-годишният офицер от малък е запален по българската история и вероятно това е причина и екипът на „Българска история“ да се включи с кампания в неговата битка за лечение.

Резултатите от общите усилия на „Българска история“ и читателите са впечатляващи. Само за 4 дни е събрана значителна сума за лечението на Петко. Тя е в размер на 7218 лева и до края на седмицата ще постъпи в дарителската сметка.

Дарителската кампания на Петко може да откриете: www.dmsbg.com/11237/dms-peca-petko-mutafchiev/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram