Успехи за учениците на ПМГ „Н. Обрешков”

Учениците на ПМГ „Никола Обрешков“ за пореден път показаха своите възможности спрямо връстниците си от други учебни заведения в страната на няколко олимпиади. Възпитаниците на Теодоси Теодосиев заеха първите 8 места в класирането на състоялото се в Хисар Пролетно национално състезание по физика. От Хисар със златен медал е единайсетокласничката Катерина Найденова. Втори е десетокласникът Ангел Шерлетов, а трети е Йордан Йорданов.
Екатерина Отрокова и Румяна Заркова от ПМГ „Никола Обрешков“ се класираха в Областния кръг на олимпиадата по руски език, който се проведе в Ст. Загора за Националното първенство по руски език. Екатерина Отрокова е с най-висок резултат в цялата страна. За Националната олимпиада по руски език се класира и Румяна Заркова.
„ В училището няма специализирани паралелки със засилено изучаване на руски език, но гимназията ни се пребори със старозагорските представители, които имат засилено обучение по тази дисциплина“, коментира по време на пресконференция в Математическата гимназия в Казанлък директорът и Красимир Дамянов. Училището има успех и на олимпиадата по Астрономия, където бе отличен шестокласникът Климент Костов, който се занимава с тази наука от една година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram