Уловът на бяла риба на язовира вече е разрешен

От ЦРОО обявиха правилата за улова на риба след падане на забраната. Разпространиха и карта за забранените и разрешени места за улов. Подробности:

Риболова от Лодка ще може да се осъществява в целия язовир както на джиг, така и на тролинг. Риба, която може да задържате е Бяла риба и Щука, тъй като от хищната риба само тя е разрешена. Ако евентуално хванете инцидентно сом, е задължително да го пуснете, тъй като е още в забрана. Ако евентуално някой се изкуши и реши да прибере риба, която е още в забрана трябва да бъде сигурен, че ще бъде санкциониран с акт по ЗРА а те не са хич евтини и не си заслужава риболова да ви излезе скъп.

РИБОЛОВ ОТ БРЕГА

За риболова от брега ще бъда малко по изчерпателен и се надавям да бъда разбран. Риболова на Бяла Риба и Щука ще може да се осъществява на целия язовир дори и в ПЛИТКАТА ЧАСТ. Който иска да търси щука на естествена или изкуствена примамка вече може да лови и преди шамандурите в плиткото. До сега беше забранен риболова на щука в плиткото, заради боя на мирните риби и хайвера, който хвърлят, но от седмица и нагоре се забелязва, че повечето мирна риба си е свършила работата и хайвера е хвърлен. Молбата ни е ДА НЕ ГАЗИТЕ В ПЛИТКОТО, АКО НЕ Е НУЖНО. С нагазване във водата не умишлено може да тъпчете хайвера, които още не е излюпен и естествено ако го смачкате това излюпване няма да се осъществи.

Риболова на Сом и Костур ще може да се извършва само от брега и то в РАЗРЕШЕНИТЕ Зони, които сме оставили по време на забраната. До 01.06 по закон риболова на Сом и Костур е забранен.

Карта на разрешените и забранените зони ( със зелено е разрешените зони, с червено забранените)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram