Търсят средства за ново обзавеждане на Пенсионерския клуб в Казанлък

Мирис на стара мебел и мухъл ни посрещат в ремонтирания преди две години Общински клуб на пенсионера в Казанлък. Въпреки празничната украса и настрония, най-големият сред пенсионерските клубове в общината, изглежда все по-ретро. Старата мебел е от ранните соцвремена, а избуялият изпод мазилката мухал е пресен, в резултат на подменената наскоро дограма. На фона на ремонтиращи се и новоткрити клубове, членовете на казанлъшкия надигат глас за промени. Според председателя на общинския клуб Еленко Илиев, наложителна е коренна промяна във визията. За нови мебели и ремонт на помещенията, обаче пари няма, тъй като общината отпуска едва 8 хил. лв., а сумата стига за покриване на месечните разходи по поддръжка на клуба, в който членуват малко над 300 души.

Необходимостта от подмяна на интерора е често подхващана тема между партииите на шах и табла. Мъжете, които са по-често на игралните маси в клуба, подкрепят председателят Еленко Илиев в призива му към общината и богатите фирми да помогнат на пенсионерите в ремонта, който днес е повече от наложителен.

Възможно ли е в 21 век, на фона на застаряваща България и при толкава успешни бизнес начинания, независимо от кризата, никой да не мисли за хората в третата възраст, жалват се пенсионерите. Ниските им доходи, няма как да помогнат в случая. Тези които могат, не искат.

Все пак, по Коледа се случват чудеса, вярва Еленко Илиев и се надява да срещне добри хора, които да помогнат с ново обзавеждане на помещенията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram