Три са обществените тоалетни официално в Казанлък

Три обекта „обществена тоалетна” в Казанлък са официално регистрирани в Здравната инспекция. Две от тях се намират в напълно неизвестния и на местните квартал „Казанлъшка роза”, ширещ се от ул.”Отец Паисий” до ул.”Любомир Кабакчиев”, или по-просто казано, заемащ територията на Женския пазар и около него. Третата обществена тоалетна е почти до бул.”Батенберг”, тя обаче и една от онези на Пазара, се намират вътре в заведения.

Единственият публичен клозет в Казанлък е този на северозападния ъгъл на Женския пазар и изглежда точно по определение: обществена тоалетна.

Градските обществени нужници са дефинирани като „нехранителните обекти с обществено предназначение” и подлежат на регистрация от Регионалните здравни инспекции (РЗИ).

Условията и реда за регистриране на нехранителните обекти с обществено предназначение са посочени в Наредба № 9 на МЗ от 21.03.2005 г.

Като „физиологични нужди” е описан видът извършвана дейност в обект „обществена тоалетна”, в официалните документи на Инспекцията.

РЗИ Стара Загора  поддържа регионален регистър на нехранителните обекти с обществено предназначение, намиращи се на територията на област Стара Загора,  актуален е към 30.06.2014г. От него се вижда, че са издадени разрешения за обществени тоалетни има още в Стара Загора и Чирпан.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram