Три медала за „лястовиците“ от ДЛОШ

Юношите на КК „Лястовица“ Онур Татар и Мартин Папанов спечелиха сребърен и бронзов медал от ДЛОШ на шосе, който се проведе на 21 и 22 юни в Община Казанлък. След общия старт в неделя, бяха излъчени и победителите индивидуално и в отборното класиране, според представянето в двата състезателни дни.
С време 16 мин. и 3 сек. бургазлията Нягол Няголов спечели дисциплината 10 км. индивидуално по часовник, в първия ден от ДЛОШ за юноши младша възраст от Крън до гр. Шипка. 45 състезатели от 9 клуба стартираха в съботния следобед, сред тях и девет представители на казанлъшкия „Лястовица 1905“. Втори на 11 сек. зад победителя е съотборникът му Стойчев Стоев, а с трето място – Петър Стоянов от КК „Несебър“. След него е представителят на „Лястовица“ Божидар Хаджиев с 16 мин. и 38 сек. Онур Татар в събота финишира седми, с време 16:59 мин., а Петър Чавдаров -12-ти /17:11 мин./. На две секунди след него остана още един от колоездачите на Казанлък – Ивелин Димитров.
„Лястовиците“ станаха втори отборно след съботния старт с общо време 50 мин. и 49 сек. след КК „Бургас“/49:11 мин./.
В неделя колоездачите трябваше да карат по маршрут от Института по розата през Шипка, Шейново, с. Дунавци, през околовръстния път за Стара Загора – с. Черганово – Казанлък – Дунавци- Шейново – Шипка с финал втората чешма към вр. Бузлуджа, общо 70 км.
Най-бърз и носител на златния медал от шампионата е състезателят на „Несебър“ Ричард Господинов, а вицешампионското място е за казанлъшкия юноша Онур Татар. Отлично каране в неделя направи и Мартин Папанов, който за първа година се състезава при юноши младша възраст, и това му донесе третото място и бронз от шампионата.
След тима на „Несебър“ сме втори отборно и това е трети медал за колоездачите от Казанлък от републиканската надпревара.
След финала на шампионата, колоездачният клуб и БКС предстои да обсъдят провеждането на балканското първенство, което бе решено да се състои в Казанлък. Затварянето на Прохода на Републиката обаче, усложнява задачата на организаторите. Тази седмица ще стане ясно и какво ще се предприеме в тази насока.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram