Трима казанлъчани ръководят Асоциацията на работещите с младежи и доброволци организации

Приключи 2 годишния мандат на Управителния съвет на Асоциацията на работещите с младежи и доброволци организации в България. Новото ръководство е от организации от Казанлък, Стара Загора, Сливен, София и Велико Търново. Трима представители на Казанлък влязоха в новия управителния съвет – Мария Славова, която за втори път бе избрана за Председател на АРМДОБ, ръководител е и на „МЦР-Взаимопомощ”, Красимир Цанев, като представител на „НДР-Седянка” гр. Велико Търново и за втори път част от ръководството е Румен Сомов („Юнайтед Авангард Артист”).

Оставащи в ръководството са и Красимира Каменов, която е и изпълнителен директор, както и до сега, председател на Фондация „Център за европейски инициативи“ гр. Стара Загора, Росен Русев – председател на сдружение „Блян за романтика, цветя и космос“ гр. Сливен, Елена Пападопова – Изпълнителен директор на фондация „ЖАР театър-изкуство-култура“ гр. София и Маргарита Симеонова – председател на сдружение „Свят на бъдещето” гр. Велико Търново.

Асоциацията на работещите с младежи и доброволци организации в България /АРМДОБ/ е със седалище в гр. Стара Загора и обединява 17 активни местни и регионални организации от цялата страна (Казанлък, Стара Загора, Сливен, София, Бургас, Варна, Мадан, Плевен и Велико Търново), работещи в подкрепа на местните общности и младите хора. Асоциацията полага усилия за подобряване на средата, в която работят организациите, както и за подобряване на комуникацията им с институциите, отговорни за формиране на политиките в младежката сфера.

Към настоящия момент асоциацията има одобрени и финансирани от ЦРЧР два проекта по програма „Европейски корпус за солидарност” с наименования  „Овластяване на младите-да започнем от днес” и „Приказка в гората”, като единият от тях е доброволчески.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram