В каква последователност се нанасят козметичните продукти – Правилно!

Инвестирате сериозна сума пари в козметични продукти и често не сте доволни от това как изглежда кожата ви, и не виждате ефект от тях, а знаете ли, че причина за това може да е неправилната последователност на нанасянето им върху кожата. Изглежда като малка подробност, но ако не прилагате различните продукти в правилен ред, вие не им позволявате да действат правилно. На първо място всичко, което купувате трябва да е съобразено с вида на вашата кожа, възрастта и наличието на специфични проблеми, с които искате да се справите.

Естествено, в началото най-важното е кожата ви да е подходящо почистена преди да се постави върху нея какъвто и да е продукт. Най-основното правило е първо да се нанасят леки формули, за да им се даде възможност да се абсорбират без да блокират по-плътните продукти. След всеки пласт давайте време на кожата си да абсорбира продукта (поне за минутка). Така кремовете няма да започнат да се събират на неприятни топчета.

Ето какъв трябва да е редът на нанасяне на бялата козметика, ако искате да действате като професионалист:

  • Почистващ продукт

С него се премахват грима и замърсяванията по кожата, като освен това добавя и лека хидратация. И преди сме споменавали, че ако носите грим, почистването трябва да е двойно. При него започнете с почистващо олио (най-подхранващият начин за премахване на грим, не съдържа свободни радикали, сапун или парабени), след което използвайте измивна пяна или гел, за да определите какъв продукт за почистване е подходящ за вашата кожа. Можете да прочетете материала ни за това: „Как да изберете правилния продукт за почистване на лице“. Може да звучи прекалено, но трябва да сте абсолютно сигурни, че лицето е напълно чисто преди да продължите напред.

В какво се състой двойното измиване?

Чиста и здрава кожа! Бърза, безболезнена и дълготрайна процедура!

  • Маска или ексфолиация

Това е моментът, в който можете да направите нещо допълнително за кожата си като маска с глина, пилинг маска или ексфолиация на кожата. Ако имате намерение да използвате маска на лист, то правилният момент е след тонера за лице.

Тонер

Той успява да премахне всичко, което почистващият продукт не е успял, както и минералите и хлора от водата. Освен това тонерът има моментален стягащ ефект върху порите и подпомага възстановяването на естественото pH на кожата.

  • Терапия за петна и пъпчици

Това е етапът, в който е време ако сте предразположени към специфични проблеми като петна или пъпки да поставите продукт върху тях, за да започне да действа.

Серум

Серумите са с лека консистенция и висока концентрация на активни съставки. Те съдържат малки молекули и това позволява проникване на по-голяма дълбочина. Това прави серумите идеални ако искате да се справите с конкретен проблем, като бръчки или суха кожа. От тях се използва много малко количество – 2-3 капки.

Околоочен крем

Тези кремове избистрят кожата под очите, намалят зачервяванията и са екстра хидратиращи. Според формулата могат да са под формата на серуми или с по-плътна консистенция. Околоочните кремове се нанасят с леки потупващи движения на безименните пръсти, тъй като това е най-слабият пръст, а не трябва да има натиск при поставяне. За оптимална свежест може да съхранявате тези кремове в хладилник, за да ви разхлаждат рано сутрин.

Овлажняващ продукт

За да блести, кожата трябва да е хидратирана. Правилният хидратиращ продукт ще изглади несъвършенствата й, но трябва да е подбран правилно според вида й. Например за суха кожа са подходящи плътни богати формули, докато за кожа, предразположена към акне, е подходяща гел-формула.

  • Масла за лице

Без съмнение едно от най-ефективните шишенца на рафта с козметика е маслото (олио) за лице. Малките молекули дават възможност за проникване в дълбочина и хидратация на дълбоко ниво. Тези масла придават свеж и пухкав розов вид на кожата, насищайки я с естествени витамини. Олиата се поставят последни, защото създават бариера, която задържа влагата в кожата, но ако пък се нанесат по-рано, ще блокират проникването на останалите продукти. Препоръчваме тези масла да се ползват само вечер.

  • SPF:

През деня това е най-важната стъпка, дори и през зимните месеци. Използването на качествена слънцезащита всяка сутрин ще предпази кожата от вредните UVA и UVB лъчи. Тези кремове създават бариера, която предпазва от слънцето и затова се нанасят последни. Следвайки тази последователност от продукти, ви гарантираме, че кожата ще сияе и нуждата от голямо количество грим, ще намалее много скоро.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram